mkn seketul dh kenyang.....
bhn:
1 cwn sagu(rendam selama 20 minit jgn tos)
1/2 cwn gula
3 cwn air (11/2 cwn utk rendam sagu)
1 cwn kelapa parut+sedikit garam(utk gaul pd kuih)
1 helai daun pandan(simpul)
sedikit pewarna
sedikit esen ros atau vanilla
cara:
11/2 cwn air +gula+daun pandan ......dimasak atas dapur,bila dh
gelegak masuk sagu yg direndam tadi dgn api perlahan......masak
smpai sagu masak....klau x masak boleh tambah dgn sedikit air
bila dah masak angkat masuk dlm loyang atau acuan.....biar sejuk
baru dipotong dan digaul dgn kelapa......
bhn:
1 cwn sagu(rendam selama 20 minit jgn tos)
1/2 cwn gula
3 cwn air (11/2 cwn utk rendam sagu)
1 cwn kelapa parut+sedikit garam(utk gaul pd kuih)
1 helai daun pandan(simpul)
sedikit pewarna
sedikit esen ros atau vanilla
cara:
11/2 cwn air +gula+daun pandan ......dimasak atas dapur,bila dh
gelegak masuk sagu yg direndam tadi dgn api perlahan......masak
smpai sagu masak....klau x masak boleh tambah dgn sedikit air
bila dah masak angkat masuk dlm loyang atau acuan.....biar sejuk
baru dipotong dan digaul dgn kelapa......
No comments:
Post a Comment