boleh dpt 10 biji......tp dadihnya ada lebih
bhn dadih
1 cwn santan pekat
2 sb tepung pulut
1 sk gula pasir
3cubit garam
cara
campur semua bhn atas masuk dlm microware 1minit
keluarkan.....kacau.....masuk lagi 1 minit.....keluarkan kacau lagi
biarkan sejuk
doh
1 cwn tepung pulut
air +garam sikit
gaul semua smpai jd doh x melekat dkt tangan
mcm buat kuih 0ndeh-ondeh
inti kelapa
mula2 ambil sedikit doh bulat kan dan leperkan
masuk inti.....gentel jadi bulat .....masuk dlm
periuk yg berisi air mengelegak....biar smpai doh
tadi masak lepastu angkat doh tadi masuk pula dlm
dadih.....buat sampai habis.....layur daun pisang
dan potong 4segi memanjang isi doh yg berisi
dgn dadih tadi.....bungkus.....dan kukus sekejap
bila sejuk baru makan....kuih ni klau kita mkn
masa panas rasa kurang sedap sikit
bhn dadih
1 cwn santan pekat
2 sb tepung pulut
1 sk gula pasir
3cubit garam
cara
campur semua bhn atas masuk dlm microware 1minit
keluarkan.....kacau.....masuk lagi 1 minit.....keluarkan kacau lagi
biarkan sejuk
doh
1 cwn tepung pulut
air +garam sikit
gaul semua smpai jd doh x melekat dkt tangan
mcm buat kuih 0ndeh-ondeh
inti kelapa
mula2 ambil sedikit doh bulat kan dan leperkan
masuk inti.....gentel jadi bulat .....masuk dlm
periuk yg berisi air mengelegak....biar smpai doh
tadi masak lepastu angkat doh tadi masuk pula dlm
dadih.....buat sampai habis.....layur daun pisang
dan potong 4segi memanjang isi doh yg berisi
dgn dadih tadi.....bungkus.....dan kukus sekejap
bila sejuk baru makan....kuih ni klau kita mkn
masa panas rasa kurang sedap sikit