dlm esbok utk masak tghari ni,sbb start besok opah
akan berehat selama seminggu utk masak lauk pauk.....
bhn;
6 ekor sotong
1 sb cili blend
2 sb b.besar +b.putih+belacan(tumbuk)
1 sb cili sause
1/2 cwn air asam jawa(klau nk kuah sikit 1/4 cwn je)
sedikit kicap manis
sedikit garam
sedikit aji
1 biji b.besar hiris bulat(x letak)
cara;
tumis cili blend+bawang tumbuk,tumis smpai garing
masuk cili sause,kicap manis,sotong kacau lgi
masuk air asam,garam ,aji dan b.besar potong bulat
rasa,tutup api.
sambal tumis sotong,singgang ikan(utk cucu) ikan goreng
2 comments:
mak tam, klasiknye talam tu! hehehe
kak ana: talam tu mak long ganu yg
kasi dkt maktam...
Post a Comment