Buat petang tadi untuk anak opah balik bercuti.......lama juga opah x
buat tart ni selalu anak no2 dan anak bujang yg buat......nasib menjadi
kalau ikut resepi ni boleh dpt 16 biji......ok tengok je resepinya.........
bhn inti:
3 biji telur gred c
1 tin susu cair ideal
3/4 cwn gula(versi manis ni)
2 sb rata t.kastard +air sikit......jgn terlebih t.kastard nnti keras inti
bhn:
susu cair +telur +t.kastard.....di bancuh dan ditapis.......masuk gula dan
masak atas dapur sekejap je. tak payah smpai pekat.....tutup api....ketepikan
bhn kulit:
1 cwn merjerin( plastik cap felda)
2 sb gula halus
1 biji telur
1 penutup esen vanilla
gandum ikut lembut
cara:
pukul dgn mixer merjerin dan gula smpai kembang......masuk telur,vanilla
uli dgn gandum smpai jd doh.......canai dan terap masuk dlm acuan ......tekan
dgn garfu keliling supaya nampak cantik......isi inti dan bakar dlm oven selama
40_45 bergantung pada oven masing2......selamat mencuba resepi ni.......
No comments:
Post a Comment