Wednesday, August 11, 2010

SUPRISE!!!!

(Read: entry ini sedang di hack oleh Mommy Q. Jadi jangan terkejut jikalau selama ni membaca Opah Ju, hanya bernada monotone sahaja tibe-tibe masuk entry ini, bernada stereo / dynamic la pulak kan!)


Haku sudah ditugaskan oleh kakak haku untuk hack blog omak haku (Opah Ju) sebab dia cakap; keje-keje hack ni bagi je kat haku.


Oohh.. kamera ini bukan haku yang beli. Haku cuma student cabuk. Kamera ni kakak haku yang beli untuk omak haku.


Tak cool katanya omak haku salu amik gambar gegar-gegar guna kamera henpon cabuk saje..


10 Megapixel beb! Kalah Nikon haku. Agak dengki di situ.. Sabo.. selagi kamera haku x jahanam, bertahan aje le.. Nuffnang haku baru RM188.30! Tak cukup nak beli DSLR lagi!

Cubaan pertama snap photo guna kamera baru omak haku ni ialah:


Qaiser Zahrin bersama kucing robot peliharaannya.. Ala.. kitten yang kita pasang battery tuh! Lepas tu dia jalan sambil mengiyau.
Anak haku menangis bagai nak gila bila nengok ke anak kucing robot ni gerak sana sini.
Haku dah ada sumber le nak menakutkan budak nih.
Tadi nak paksa dia tido pun kena letak kitten robot ni kat sebelah dia!
Tapi bila off, budak ni jadi tak takut lah..
Ohh, tibe-tibe feeling "bajek blog sendiri pergi cerita serba serbi"
Chow!







5 comments:

Opah Ju said...

terkejut ma......lepas ni klau ambil gambar masakkan klau ada semut mesti boleh nampak.....ok thankz qistina..

JUE said...

Sonok ar mak tam..dh ada camera! Cepat2 update blog masakan eyh? hehehe..

Miss Q said...

kah3! rambut uban pun bole nampak.. hahahahha

Opah Ju said...

ana bln puasa selalu mak tam beli je
tp byk lgi n3 tertunggak...nanti ada
masa mak tam masuk dlm blog....

Opah Ju said...

perli nampak....x pa balik raya nnti
ma suruh kau hitamkan rambut ma.....