buat pakai susu pekat......x berapa jd....rasa ok....tp keras....so thn ni
opah pkai pakcik google...terjumpa dlm my resepi....nor 67.....minta
izin yaaa...opah tepek dkt sini ....boleh share dkt semua orang....opah
buat dlm dua versi....satu isi dlm papercup(moden sikit) yg satu lgi
cara org lama......dan sukatan opah tukar pkai cwn....sbb senang klau
anak opah nak buat :)........

ni lah acuannya
bhn:
1/2 cwn merjerin/butter
3/4 cwn gula halus
1 biji telur
2 cwn t.jagong
1 cwn t.ubi
1/2 sk esen vanilla(thn dpn nk buh esen rose)
esen diatas saja opah letak dlm resepi xda
ceri utk tatah atas biskut
cara:
pukul merjerin dgn gula smpai gebu(putih) masuk esen
masuk telur...pukul lgi.....masuk kedua2 tepung (tp jgn abis)
test dlu dgn jari kiri .....klau x melekat ok lah tu....masuk 3/4
doh td dlm tupperware bertutup (doh ni cepat keras,klau keras
uli sikit dgn merjerin) ambil doh yg 1/4 td picit dlm acuan bunga
cina td atur dlm loyang yg sudah disapu sikit merjerin..bakar smpai
dlm oven smpai bwh kuning...petua dr nor 67....klau kelopak bunga
jatuh...doh td lembik sgt...tambah tepung yg baki td
1/2 cwn merjerin/butter
3/4 cwn gula halus
1 biji telur
2 cwn t.jagong
1 cwn t.ubi
1/2 sk esen vanilla(thn dpn nk buh esen rose)
esen diatas saja opah letak dlm resepi xda
ceri utk tatah atas biskut
cara:
pukul merjerin dgn gula smpai gebu(putih) masuk esen
masuk telur...pukul lgi.....masuk kedua2 tepung (tp jgn abis)
test dlu dgn jari kiri .....klau x melekat ok lah tu....masuk 3/4
doh td dlm tupperware bertutup (doh ni cepat keras,klau keras
uli sikit dgn merjerin) ambil doh yg 1/4 td picit dlm acuan bunga
cina td atur dlm loyang yg sudah disapu sikit merjerin..bakar smpai
dlm oven smpai bwh kuning...petua dr nor 67....klau kelopak bunga
jatuh...doh td lembik sgt...tambah tepung yg baki td



