td tgh opah smpai kat umah,x sabar2 nk rebus telur masin yg opah
wat aritu arini genap 20 ari....nasib x terlampau masin.....mkn pulak
dgn gulai kawah yg beli on way balik td area permatang badak.
opah wat telur kulit coklat(yg kulit putih x da)
rebus 2 biji ,2biji pun ok x busuk
bhn;
1 cwn garam kasar
4 cwn air
10 biji telur ayam(klau boleh kulit putih)
cara;
telur di lap dgn tuala yg di basahkan air smpai bersih
jemur telur sekejap di tempat yg redup
garam dan air dimasak smpai hancur, biar sejuk dan tapis
sediakan bekas balang bertutup,masukkan air garam
dan telur,tutup bekas balang,biar 2 minggu atau lebih
baru direbus,selamat mencuba.
bhn;
1 cwn garam kasar
4 cwn air
10 biji telur ayam(klau boleh kulit putih)
cara;
telur di lap dgn tuala yg di basahkan air smpai bersih
jemur telur sekejap di tempat yg redup
garam dan air dimasak smpai hancur, biar sejuk dan tapis
sediakan bekas balang bertutup,masukkan air garam
dan telur,tutup bekas balang,biar 2 minggu atau lebih
baru direbus,selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment