roti berlauk ni berinti sambal ikan,inti kentang.....inti karipap tapi
kerana nak habiskan inti sardin yg lebih opah wat karipap aritu.
tapi x lah mengecewakan sedap juga......jom layan resepinya........
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiITL0bZfppVkoLM11nrsZZC1N9fe1SgfV6hMKFMqpyHSJHmbztB-PmzXO1DBdyFi1nkJNVuMm4y0G8mtkkT5LkU7XQ8kleihbhZKBWLbYbT4sXkhqMXdGrtGT3p2_2JytqPJo6HWZNSXKv/s400/IMG_0036_renamed_13255.jpg)
bhn :
11/4 cwn tepung gandum
1 biji telur
1 sb rata tepung jagung
1 sk minyak
1/2 sk garam
1 cwn air + 5 sb air lgi (klau isi air 11/4 opah nampak cair sgt)
1 titik warna kuning
gam :tepung gandum+ sikit air
cara:
blend semua bhn diatas......ambil kuali leper sapu sikit minyak......ambil
adunan dlm 1/2 senduk curah atas kuali buat mcm kuih dadar.......angkat
isi inti......lipat mcm gambar diatas dan gamkan buat smpai habis.....masa
nak mengoreng minyak jgn tenggelam kuih....lebih kurang 1/2 kuih je.......
pkai kuali non stick......bila dah garing baru angkat....
No comments:
Post a Comment