Actually kuih bakar ni buat utk minum petang 3 ari sudah
tapi harini baru ada masa nak tepek resepi utk share pd
mana2 rakan blogger yg berminat kuih ni.........
bhn;
1 1/4 cwn t.gandum
3 cwn santan
3 biji telur
3/4 cwn gula
1 sb mambong merjerin/sapi
2 helai daun pandan diblend dgn santan diatas/tapis
sedikit pewarna hijau
secubit garam
cara;
masukkan semua bhn diatas diblend smpai hancur
sapu loyang atau acuan dgn merjerin masuk bhn td
bakar smpai garing tepinya selama 1 1/2 jam
biar sejuk baru di potong.....
Sedapnye kuih bakar! lama x mkn...jap gi nk cari kt pasar mlm lah. hehehe...
ReplyDelete* Mak tam ada x pengukus lama2 yg x nk pakai dh? Sedekah la kt anak sedara sowang ni...hihihi.
p/s : Nnti amik Award kt blog Ana ey? Mommies Blogger Award. Special utk mak tam... ;)
dr sedekah kat ko...baik bagi kat aku.hahhahah
ReplyDelete